تاریخچه آسانسور و بالابرهای کارگاهی
تعریف: آسانسورها سازه های عمودی حمل و نقل هستند که افراد یا کالاها را بین طبقات جابجا می کنند. اولین رکورد شناخته شده از یک آسانسور و بالابرهای کارگاهی را می توان به معمار رومی ویترویوس ردیابی کرد که گزارش داد ارشمیدس اولین بار آن را در 236 سال قبل از میلاد ساخته است.
در آن زمان، بالابرها از طناب کنفی ساخته میشدند و توسط حیوانات یا افراد کار میکردند. با گذشت سالها آسانسورها و بالابرهای کارگاهی با پیشرفت ساخت و ساز و فناوری بهبود یافتند، تا اینکه به شکل آنچه امروز می بینیم، شدند.
‘https://parsinacrane.com/wp-content/uploads/2021/10/6a01053653b3c7970b026bdec5f3d1200c-800wi.jpg’
‘https://parsinacrane.com/wp-content/uploads/2021/10/52d00c4d1521d368e676df156c00edc1.jpg’
قبل از صنعتی شدن
دوران ماقبل صنعتی، آسانسورها بسیار متفاوت از همتایان معاصر خود بودند. در سال 1000، المرادی در کتاب اسرار خود از ابزاری مشابه آسانسوری که برای برافراشتن قوچ جنگجو برای تخریب قلعه ای در اسپانیای اسلامی استفاده می شد، مطلب نوشته بود.
پادشاه لویی پانزدهم در قرن هجدهم دستور ساخت آسانسور مسافربری به نام «صندلی پرنده» را صادر کرد. در سال 1743 این آسانسور به طور خاص خارج از بالکن پادشاه در قلعه ورسای نصب شد و با دست کار می کرد.
سال 1793، اولین بالابر پیچ درایو توسط ایوان کولیبین ایجاد شد و در کاخ زمستانی نصب شد. این یک گام مهم در تاریخ آسانسور بود، زیرا پیشروی آسانسور مسافربری مدرن بود.
انقلاب صنعتی
بالابرهایی که با فناوری بخار کار می کردند، تنها در قرن نوزدهم پس از صنعتیسازی ایجاد شدند که امکان جابجایی حجم زیادی از کالاها در معادن و کارخانهها را فراهم می کردند. در سال 1823 معماران لندنی برتون و هورمر «اتاق صعودی» را ساختند که یک جاذبه توریستی با نیروی بخار بود. منظره پانورامایی بی نظیری از لندن ارائه می کرد.
سر ویلیام آرمسترانگ جرثقیل هیدرولیک را در سال 1846 برای بارگیری محموله در کشتی ها اختراع کرد که از پمپ آب و فشار آن استفاده می کرد تا سکو را بالا و پایین کند و وزنه های تعادل نیز موجب متعادل شدن آن می شدند.
‘https://parsinacrane.com/wp-content/uploads/2021/10/i023.jpg’
آسانسور چیست
انواع آسانسورها
آسانسورها اتاق های متحرکی هستند که برای جابجایی افراد و تجهیزات ساختمان ها در مکان هایی با تعداد طبقات زیاد استفاده می شوند. آسانسورها به صورت عمودی توسط موتورهای الکتریکی با کمک کابل های کششی و سیستم وزن متعادل هدایت می شوند.
با توجه به قوانین دسترسی به ویلچر، وجود آسانسورها اغلب در ساختمان های چند طبقه به ویژه در مکان هایی که رمپ ویلچر وجود ندارد، یک الزام قانونی می باشد.
انواع آسانسور
- آسانسورهای هیدرولیک
- آسانسورهای کششی
- آسانسور وینچ
- آسانسورهای مغناطیسی
- آسانسور کارگاهی
1- آسانسورهای هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک به دو گروه چاهی و غیر چاهی تقسیم می شوند. آسانسور هیدرولیک با چاه حاوی یک طناب قرقره در پایین چاه آسانسور است. با این حال، آسانسور هیدرولیک غیر کم عمق شامل یک پیستون در دو طرف کابین است که به سه گروه آسانسورهای هیدرولیک طنابی، آسانسورهای هیدرولیک تلسکوپی و آسانسورهای هیدرولیک غیر تلسکوپی تقسیم می شود.
-آسانسورهای هیدرولیک طناب دار
این نوع آسانسور از ترکیب طناب و پیستون برای حرکت آنها استفاده می کند. این آسانسورها می توانند تا 60 فوت حرکت کنند.
-آسانسورهای هیدرولیک تلسکوپی
در این نوع آسانسور، پیستون های تلسکوپی در بالای چاه آسانسور ثابت می شوند و دارای دو یا سه قطعه تلسکوپی هستند که می توانند تا 50 فوت حرکت کنند.
-آسانسورهای هیدرولیک بدون تلسکوپ یا غیر تلسکوپی
این مدل دارای پیستون است و می تواند تا ارتفاع 20 فوتی حرکت کند.
2-آسانسورهای کششی
نیروی محرکه در آسانسورهای کششی توسط یک موتور الکتریکی در بالای چاه آسانسور یا در پایین در کنار چاهک که در موتور خانه تعبیه شده است قرار می گیرد.
– آسانسور کششی با گیربکس
در این نوع آسانسور یک گیربکس متصل به موتور وجود دارد که چرخی که طناب ها را به حرکت در می آورد را می چرخاند.
آسانسورهای کششی گیربکس می توانند با سرعت بیش از 500 فوت در دقیقه حرکت کنند.
-آسانسورهای کششی بدون دنده
در این نوع آسانسور یک چرخ یا قرقره بسیار بزرگ وجود دارد که مستقیماً به موتور متصل می شود.
3-بالابر وینچ
بالابرهای وینچ با زنجیر یا طناب فولادی آویزان می شوند و توسط نیروی رانش هدایت می شوند.
4-آسانسورهای مغناطیسی
ریل ها و تجهیزات به عنوان استاتور عمل می کنند و موتور آسانسور و کابین به عنوان روتور عمل می کنند.
5-آسانسورهای کارگاهی
آنها در برج ها و سازه های مرتفع استفاده می شوند.
در ادامه توضیحات بیشتری در مورد آسانسورهای کارگاهی و نحوه کار و کاربرد و تفاوت آن با سایر آسانسورها خواهیم داد.
آسانسورهای کارگاهی چیست
انواع آسانسورهای کارگاهی
آسانسورهای کارگاهی سازه هایی هستند بصورت یک جعبه معمولا توری شکل طراحی می شوند که بین طبقات یک ساختمان، عرشه های کشتی و سازه های دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. آنها معمولاً توسط موتورهای الکتریکی با کابلهای کششی و وزنه های تعادل، حرکت می کنند و در برج ها و سازه های مرتفع استفاده می شوند.
در کشاورزی و تولید، آسانسور به هر نوع وسیله نقاله ای گفته می شود که برای بالا بردن مواد در یک جریان پیوسته به داخل سطل ها یا سیلوها استفاده می شود. انواع مختلف آن می توان به آسانسور زنجیری و سطلی، نوار نقاله حلزونی اشاره کرد.
همچنین برخی از آسانسورها علاوه بر حرکت عمودی معمول، می توانند به صورت افقی نیز حرکت کنند.
قیمت آسانسورهای کارگاهی همانند تاورکرین ها بر حسب تناژ بار برداری و سایر امکانات آسانسورها محاسبه می شوند و نحوه کار آنها به اینگونه است که در یک خط به صورت عمود به بالا و پایین حرکت می کنند. نسل جدید این نوع دستگاه ها از امکانات بسیار مهم و کاربردی مثل طبقه شمار و قطع کن بار سنگین و پاراشوت (ترمز اضطراری آسانسور) قوی تری جهت جلوگیری از حوادث احتمالی برخوردار هستند. میزان بار برداری بالابرهای کارگاهی متغیر و بین ۲۵۰۰ کیلو گرم تا ۶۰۰۰ کیلو می باشد که این امکانات خود پیش رفت چشم گیری در صنعت آسانسور و بالابرهای کارگاهی به حساب می آید.
https://parsinacrane.com/wp-content/uploads/2021/10/homepage-hero-2200×1587-1.jpg’
بالابر چیست؟
انواع بالابرها و تفاوت آنها
بالابرها ابزارهایی هستند که برای جابجایی اقلام و افراد بین طبقات یا حمل و نقل آسان و سریع کالا استفاده می شوند. بالابرها انواع مختلفی دارند که هر کدام مکانیسم خاصی دارند. بالابرها بسیار متفاوت از جرثقیل و آسانسور هستند و به پنج دسته اصلی تقسیم می شوند که عبارتند از:
1-بالابر آکاردئونی ثابت
2-بالابرهای جک مستقیم
3- بالابر کابلی یا زنجیری
4- بالابر هیدرولیک زنجیر
5-بالابر با بوم بالابر ثابت
اجزای تشکیل دهنده بالابر عبارتند از:
- قلاب بالا و قلاب پایین
- پلاک پروفیل
- ضامن ایمنی
- چرخ دستی
- ترمز زنجیر بار
- زنجیر دستی
- پلاک اخطار
- بدنه
- تیرفور
تفاوت آسانسور و بالابر ساختمانی
– سرعت آسانسور از 0.7 متر بر ثانیه شروع می شود، اما سرعت بالابرها از 0.20 متر بر ثانیه تا 0.45 متر بر ثانیه است.
– آسانسورها باید دارای سیستم های امنیتی ضد سقوط باشند، بنابراین هزینه نصب و راه اندازی بسیار بیشتر از بالابر است.
– در مکان ها و ساختمان هایی که طبقات کمتری دارند و سرعت بالا و پایین رفتن مهم نیست می توان از انواع بالابر استفاده کرد اما در ساختمان هایی که تعداد طبقات زیاد است و سرعت بسیار مهم است باید از آسانسور استفاده کرد.
– بالابرها استاندارد ندارند ولی می توان آنها را بیمه کرد. اما آسانسورها استاندارد هستند و بیمه هم دارند.
– در ساختمان ها و خانه های چند طبقه که آسانسور وجود ندارد و همچنین فضایی برای ایجاد چاه و موتورخانه وجود ندارد، می توان از بالابر برای جابجایی افراد و تجهیزات استفاده کرد.
– هزینه خرید و نصب انواع بالابر نسبت به آسانسور بسیار پایین می باشد.
– مصرف برق در بالابرها کمتر از آسانسور است.
– در فضاهای بین پله ها، جلوی بالکن ساختمان ها می توان از بالابر استفاده کرد.
مسیر ارتباطی:
جهت دریافت مشاوره در زمینهخرید و فروش تاور کرین و استعلام قیمت باکارشناسان ما تماس بگیرید:
شماره تماس: 09124648831
واتساپ WhatsApp